Decizia adoptată de Guvern, în primăvara acestui an, de a vinde apartamentele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) nu a prins la public. Până în prezent, primăriile au primit doar 800 de cereri de achiziţie din partea chiriaşilor ANL, chiar dacă există dreptul de vânzare asupra 6.831 de unităţi la nivel naţional. Explicaţia autorităţilor este fie că oamenii nu ştiu că pot să îşi cumpere locuinţele în care stau cu chirie, fie că preferă să plă
Decizia adoptată de Guvern, în primăvara acestui an, de a vinde apartamentele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) nu a prins la public. Până în prezent, primăriile au primit doar 800 de cereri de achiziţie din partea chiriaşilor ANL, chiar dacă există dreptul de vânzare asupra 6.831 de unităţi la nivel naţional.
Explicaţia autorităţilor este fie că oamenii nu ştiu că pot să îşi cumpere locuinţele în care stau cu chirie, fie că preferă să plătească o chirie modică de circa 100 de lei lunar.
„Doar în iunie s-a dat OK-ul pentru vânzarea acestor locuinţe, însă mulţi nu ştiu că pot să cumpere apartamentul în care stau cu chirie. Până acum s-au înregistrat circa 700-800 de cereri la primării. De curând s-au stabilit grilele de preţ, deoarece durează cam o lună ca experţii evaluatori să stabilează valoarea“, a declarat pentru capital.ro Pavel Belinski, directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.
Guvernul a adoptat la sfârşitul lunii mai o hotărâre prin care s-a aprobat trecerea blocurilor de locuinţe construite de ANL pentru tineri din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului, pentru a putea fi vândute chiriaşilor.
În primă fază au fost scoase la vânzare 6.831 de locuinţe, urmând ca, eşalonat, pe măsură ce consiliile locale vor vota noi hotărâri de trecere a locuinţelor în proprietate publică a statului, să se iniţieze alte pr