Alexandra Ceauşu, de 51 ani, fosta profesoară de franceză care s-a aruncat în lacul Budeasa marţi după amiază, şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul din comuna Tufeni - Olt, locul unde s-a născut.
Înmormîntarea a avut loc în jurul prânzului, la biserica din localitate. I-au fost alături soţul şi cei doi copii, rudele, dar şi apropiaţii.
O femeie deosebită şi sensibilă
Toţi cei care au cunoscut-o pe Alexandra Ceauşu, Sanda cum îi spuneau oamenii, au descris-o ca pe o femeie deosebită, muncitoare şi sensibilă. „O cunoşteam de câţiva ani, de câns s-a mutat aici la Schiau. Ajuta pe toată lumea. Muncea ca să aibă şi ea un trai decent. Dar viaţa i-a dat mai multe palme. Când am auzit că a murit, am plâns de ea, ca de soru-mea. O să merg la înmormântare, împreună cu soţul meu.”, ne-a spus Florica Floarea, de 63 ani, din Bascov- Schiau, una dintre vecinele Alexandrei Ceauşu. Despre sensibilitatea ei ne-a vorbit şi Maria Olteanu, profesoară pensionară, o altă vecină a sinucigaşei. „ Era o femeie deşteaptă, dar foarte sensibilă. Scria poezii, dar toate erau pesimiste. Niciodată nu am văzut-o abătută. Ea şi când era supărată găsea puterea să zâmbească. Dar au doborât-o necazurile.”, a mai spus femeia.
Chetă pentru înmormântarea fostei profesoare
Dintre toţi cei care au cunoscut-o, cel mai impresionat de drama familiei Ceauşu a fost directorul adjunct al bazei nautice Budeasa, Mihai Boţilă. „ De patru ani lucra la noi. Respecta pe toată lumea. Se vedea că este o femeie educată. Situaţia financiară dificilă a împins-o să-şi ia viaţa. Ajunsese să ia antidepresive. Am apreciat-o şi pentru omul care a fost Alexandra Ceauşu şi am hotărât să ajut familia. Voi suporta din buzunarul meu toate cheltuielile de înmormântare. Şi colegii ei de la baza nautică au decis să dea bani, fiecare cât poate, că au salarii de bugetari, şi să-i ajutăm.”, a decl