Alpiniştii Adrian Moldovan şi Ovidiu Cismaş câştigă teren în fiecare zi în drumul lor spre Kilimanjaro. Arădenii fac parte dintr-un grup de 12 persoane alături de ei sunt ghizi, un bucătar şi porteri care le cară bagajele (unele dintre ele în greutate de 25 kg) dar şi o maşină de gătit şi o toaletă mobilă.
Joi, temerarii arădeni arau în tăbara Barafu la o altitudine de 3.950 de m unde au ajuns după ce au urcat din tabăra Shira II de la 3.800 de m.
Au înaintat până la 4.800 m dar au coborât puţin după ce au fost sfătuiţi de ghizi să facă acest lucru pentru o aclimatizare cât mai bună.
Aşa că au ‘’forţat’’ o tabără la 4.500 de m într-un loc expus vânturilor puternice şi impropriu pentru montarea corturilor.
Ulterior aveau să afle că dacă reuşesc să treacă de testul de la 4.500 m organismele lor erau suficient de bine adapatate şi pregătite să continue ascensiunea.
Fiecare pas a fost însă o luptă contra înălţimilor şi condiţiilor vitrege din atmosferă.
Din fericire pentru ei vremea care de obicei în această perioadă a anului este extrem de capricioasă cu temperaturi care ziua urcă spre 30 de grade C iar noaptea coboară sub 0 grade nu le-a dat mari bătai de cap.
Din nou, Adrian Moldovan a dat emoţii colegilor săi de ascensiune după ce a urcat aproape în fugă până la 4.500 m: la miezul nopţii trecute i s-a făcut rău a acuzat dureri de cap, stări de vomă şi un tremur i-a cuprins întregul corp.
Unul din ghizi confruntat des cu astfel de situaţii l-a linistit pe Adi spunându-i că de vină sunt probabil altitudinea mare la care se aflau şi mâncarea consistentă, pregatită special pentru a ajuta organismul să reziste.
A avut din nou momente de cumpăna când el şi colegul Ovidiu Cismaş s-au încurajat reciproc. În cele din urmă s-a dovedit a