Cand vine vorba de bucatarie orice gospodina tine la ordine, doar ca de cele mai multe ori din lipsa spatiului ajungem sa avem impresia ca in orice moment o sa cada pe noi o oala sau un polonic. Ce putem face pentru a avea in permanenta ordine in bucatarie?
Prima regula in mentinerea ordinii in bucatarie este pastrarea lucrurilor necesare exact acolo unde ai nevoie de ele, te sfatuieste Ineed More Time. Tine farfuriile langa masa, paharele in apropierea frigiderului si cutitele in zona in care tai de obicei alimentele.
Fa curatenie in frigider si in congelator o data pe saptamana. Daca ai alimente pe care nu vrei sa le mai folosesti, arunca-le. Nu are rost ca frigiderul sa fie ocupat cu alimente nefolositoare.
Daca ai alimente sezoniere, precum muraturile, stocheaza-le la sobsol sau la mansarda. Nu trebuie sa le pastrezi in bucatarie, pentru a nu te impiedica de ele. Este bine sa elimini elementele pe care nu le folosesti prea des, mai ales daca ai o bucatarie mica.
Cat de multe vase si pahare folosesti? 2, 3, 4? Atunci de ce ai 10? Pastreaza doar strictul necesar. In acest mod nu vei avea de spalat multe pahare, pentru ca de fiecare data cand vei vrea sa bei ceva si paharul va fi murdar, vei fi nevoit sa il speli. Daca ai mai multe, ai tendinta de a lua unul curat, pentru ca iti este lene sa il speli pe cel murdar.
Fa curatenie printre cartile de bucate si pastreaza-le doar pe cele pe care le folosesti in mod curent. Cartile sezoniere le poti pune in biblioteca si sa le scoti cand este cazul.
De asemenea, scapa de oalele, cratitele sau alte recipiente pe care nu le folosesti. Nu trebuie neaparat sa le arunci, le poti depozita in balcon.
In cazul in care nu ai un dulapior unde sa depozitezi toate condimentele, supele, cafeaua sau alte produse, achizitioneaza-ti unul. Este mult mai sim