Pictorul este membru al Uniunii Artiştilor Plastici de 19 ani, dar ocupă de 10 ani şi o funcţie în cadrul Muzeului de Artă Ploieşti, unde organizează expoziţii cu colegii de breaslă
Valter Paraschivescu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România din 1990, însă, pasiunea lui pentru pictură s-a dezvoltat de pe vremea când avea doar şase ani.
Artistul şi-a petrecut copilăria pe strada pe care era amplasat Liceul de Artă, actualul Liceu Pedagogic şi, jucându-se cu copiii prin curte, a găsit o cutie mică şi folosită de acuarele.
„Am rămas fascinat de culori, deşi era o cutie ca oricare alta, era începută şi avea culorile folosite”, povesteşte pictorul.
Povestea imaginaţiei
Mai târziu, în clasa a III-a, el îşi aminteşte că, la ora de literatura română şi-a dezvoltat şi simţul imaginaţiei. „Studiam o poveste care avea ca temă sărăcia care intră în casa unui om bogat pe care îl sărăceşte, iar la un moment dat sărăcia ajunge în grajd, la vacă.
Aceasta o ia în coarnele sale şi o dă de pământ şi astfel îl scapă pe om de ea”, spune artistul. Ca temă pentru acasă copii au primit să deseneze o scenă din poveste, iar el a desenat un animal, care semnifica vaca cu o năframă în coarne, care era simbolul sărăciei în viziunea sa la acea vreme.
Din clasa a V-a, prin intermediul profesorului de desen, Valter a ales să studieze la Liceul de Artă, unde a făcut clasele gimanziale dar a dat şi examenul pentru ciclul liceal şi a intrat primul pe listă.
Organizator de expoziţii
Ca artist, Valter Paraschivescu a participat la peste 14 expoziţii de grup, dar a organizat şi expoziţii personale încă din 1985 şi până în prezent. Aristul a fost prezent în oraşele mari ale ţării, precum Bucureşti, Constanţa, Craiova, Galaţi dar şi în Tecuci sau Ploieşti.
Lucrările sale au fost ridicat