"Dacă va fi să mor, aş vrea, cel puţin, să fiu filmat". Dorinţa celui care şi-a dedicat viaţa naturii s-a împlinit în urmă cu trei ani. Steve Irwin, cel care a trăit printre cele mai periculoase animale din lume, a fost răpus de o pisică de mare în 4 septembrie 2006, care l-a înţepat în inimă. Aşa cum şi-a dorit, în faţa camerelor de filmat. Irwin, în vârstă de 44 de ani, filma în Australia, în largul coastelor, un documentar subacvatic. Moştenirea celui mai cunoscut explorator este uriaşă. Cele aproape 50 de documentare pentru Animal Planet şi 20 de episoade din "Jurnalul vânătorului de crocodili" stau mărturie muncii sale impresionante. Îndrăgostit de “dinozaurii vii” Născut pe 22 februarie 1962 în Melbourne, Australia, Irwin a crescut în Queensland, unde părinţii săi se ocupau de un parc cu reptile. La şase ani, a primit cadou un piton de peste trei metri lungime. L-a numit Fred. Preferaţii lui erau însă crocodilii, pe care îi numea adesea “dinozaurii vii”. Înainte de a implini zece ani, Steve învăţase deja de la tatal său să se arunce asupra crocodililor şi să prindă şerpi ucigaşi. Timp de mai mulţi ani a ajutat la îndepărtarea crocodililor din zonele populate. După ce a absolvit liceul, s-a dedicat salvării şi strămutării crocodililor din provincia North Queensland, unde erau exterminaţi fără milă. în 2002, Steve a preluat parcul integral, tranformându-l în "Australia Zoo" şi militând pentru salvarea faunei sălbatice din Australia. Aici şi-a întalnit viitoarea sotie, care i-a devenit şi parteneră de filmări.
Exploratorul a fost una dintre cele mai populare personalităţi a lumii, în jurul numelui său fiind creată o adevărată industrie.
Producătorul de televiziune John Stainton a hotărât că aventurile lui Irwin în pădurile Australiei ar trebui înregistrate. Aşa a aparut în 1992 “Vănătorul de crocodili”, o serie de documentare TV. Peste 20