Este inginer şi iubeşte câinii. Conduce asociaţia chinologică ce va prezenta mâine şi duminică 2.300 de câini din 200 de rase. A fost de mic înconjurat de patrupede căci părinţii săi au avut câini de rasa Puli încă din 1973. Însă, n-a păstrat tradiţia familiei şi şi-a cumpărat primul Airdale Terrier la mijlocul anilor ’80, o rasă pe care o admira de câte ori vedea exemplare la evenimentele chinologice din acea perioadă.
Mai mult, în 1988 şi-a fondat prima canisă (crescătorie de câini, n.r.), iar odată cu trecerea anilor a mai crescut şi alte rase, iar în 1990 a adus în România primul welsh terrier botezat Villamgyors Bella. S-a ocupat apoi de îmbunătăţirea raselor, iar din 2000 şi-a unit forţele cu canisa Happytails şi din cooperarea care a durat până anul trecut au obţinut câini de renume mondial cu rezultate şi ecouri pozitive la evenimente chinologice în SUA, Australia, Rusia sau Europa. Astfel, Zsolt Lokodi a participat la expoziţii şi s-a ocupat de rasele Airdale şi Welsh Terriers de peste douăzeci de ani. Câinii săi au avut succes constant la competiţiile de profil şi deţine mai multe titluri de campion mondial şi european.
Acum este şi arbitru internaţional pentru toate rasele, membru fondator al clubului naţional ce promovează rasele terrier şi dachshund în România şi unul din organizatorii showului canin care se desfăşoară anual în Cetatea Medievală a Târgu Mureşului.
Invitaţi de pe tot globul
Pentru evenimentul de la Târgu Mureş muncesc cam 120 de oameni. “E un eveniment mare, cel mai mare eveniment chinologic organizat în România, sunt foarte multe rase prezente din 27 de ţări, cu arbitri din străinătate, nume faimoase din Europa. Are un ecou foarte mare pe plan internaţional. Dacă anul trecut am avut înscrieri din Novosobirsk care e la 7.000 de km distanţă, iar anul acesta avem înscrieri din Taila