Un grup de profesori de la Şcoala Gemenele se pregătesc să plece, la mijlocul lunii octombrie, la Poznan, în Polonia. Aceasta este prima mobilitate din cadrul proiectului Comenius, finanţat
Un grup de profesori de la Şcoala Gemenele se pregătesc să plece, la mijlocul lunii octombrie, la Poznan, în Polonia. Aceasta este prima mobilitate din cadrul proiectului Comenius, finanţat de Comisia Europeană, „Micii exploratori ai marii democraţii”, câştigat de Şcoala Gemenele şi coordonat de profesorul Simona Nedelcu.
Proiectul se derulează pe durata a doi ani şi are un buget de 15.000 de euro. Ţările partenere în proiect sunt Polonia, Grecia, Suedia, Spania şi Turcia. Consiliul Elevilor - autonomia, independenţa, luarea deciziilor - va fi elementul de bază pe care se va construi proiectul. „La finele proiectului îmi doresc ca elevii noştri să fie implicaţi mai mult în propria educaţie, să îşi spună şi să îşi susţină punctul de vedere. Toate acestea, în mod organizat, prin Consiliul Elevilor. Vrem ca elevii şcolii să fie o voce iar Consiliul Elevilor o portavoce”, ne-a spus profesorul Simona Nedelcu.
„Micii exploratori ai marii democraţii” este al patrulea proiect cu finanţare nerambursabilă câştigat de Şcoala Gemenele. Primul, desfăşurat în 2006, a fost centrat pe Şcoala Găvani, cu un buget de 7.800 lei. Un an mai târziu s-a mai derulat un proiect, de data aceasta, la Şcoala Gemenele având o finanţare de 29.000 lei. „Şcoala noastra a continuat preocupările pentru atragerea fondurilor cu un proiect derulat în 2008 intitulat „Tradiţie şi modernitate în satul meu european” în urma căruia s-a născut Festivalul interjudeţean de folclor „La porţile dorului", care, anul acesta, se va desfăşura pe 31 octombrie”, adaugă profesorul Simona Nedelcu.
Banii pentru aceste trei proiecte au venit de la Guvernul României şi Banca Mondială în cadrul programu