Conform informaţiilor furnizate de Lidia Bărbulescu, vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, protestele vor continua.
"Magistraţii nu au revenit asupra deciziei. Nu avem nici un fel de informaţii certe despre cum arată noua grilă. Nu am fost chemaţi la niciun fel de consultări sau discuţii. Eu am participat la o astfel de întâlnire, dar în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii şi nu de reprezentat al conducerii ÎCCJ", a afirmat Lidia Bărbulescu. Vicepreşedintele Curţi, este de părere că "nu s-a modificat nimic" şi că guvernanţii nu ţin cont de faptul că un judecător nu face altceva decât această meserie.
Noi cu noi, despre noi
Mona Pivniceru, preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România a precizat: "Continăm să vorbim noi, cu noi, despre noi. Legea nu este în discuţie publică. Nu ne-a informat nimeni despre ce conţine, tot ceea ce ştim este din mass-media. Protestele magistraţilor continuă. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă legea va trece prin Parlament. Probabil că va trebui să ne adresăm instanţelor europene, pentru că este cert că România a renunţat la normalitate!".
Preşedinta AMR a mai afirmat că, în prezent 98 la suta din magistraţi au subscris protestului, astfel că se poate spune că activitatea este blocată. "Protestele sunt decise de Adunările Generale ale Magistraţilor, în consecinţă aceste forme de protest continuă. Responsabilitatea revine Guvernului, care pe de o parte nu a arătat niciun fel de inters pentru magistraţi, pe de alta nici nu a răspuns iniţiativelor noastre, nici nu a iniţiat un dialog adevărat", a mai spus Pivniceru. Un week-end pierdut
Preşedinta AMP a încheiat afirmând că în cursul acestul sfârşit de săptămână reprezentanţii magistraţilor sunt deschişi la orice iniţiativă de dialog. "Nu cred că va folosi cineva acest week-end pentru dialog. În consecinţă protestul