Târgujienii care au case în zonă se plâng că nu mai pot respira aerul tot mai greu CITEŞTE ŞI:
Braşov: Autorităţile locale n-au niciun plan de închidere a rampelor de gunoi neecologice
Din comoditate, unii cetăţeni preferă să arunce resturile provenite din construcţii sau după renovarea locuinţelor, după bunul plac. Exemplul acestora a fost urmat destul de repede şi de alţii care nu s-au mulţumit să arunce doar molozul, ci şi gunoiul menajer, astfel încât zona CET-ului din sudul oraşului a devenit un focar de infecţie.
Terenul cuprins între strada Termocentralei şi malul stâng al Jiului este plin de mormane de gunoaie, împrăştiate din când în când de un buldozer. În apropiere se află locuinţele oamenilor, un complex comercial şi apele Jiului pe care autorităţile se chinuie în zadar să le menţină curate.
„Stau foarte aproape şi mai ies la plimbare cu câinele. E plin de mizerie, câini vagabonzi şi este un miros insuportabil mai ales acum, vara“, s-a plâns Elena Catrina. Nici pescarii de pe malul Jiului nu sunt încântaţi de privelişte. „Stau la câteva case mai încolo şi vin să mai pescuiesc uneori, după serviciu. Am văzut că vin şi aruncă gunoaie cu maşinile, mai ales seara“, a spus Daniel Turea.
„Acolo era o groapă care trebuia umplută“
Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au făcut deja verificări în zonă, sancţionând până acum doar un agent economic. Lucrurile însă nu s-au schimbat. Munţii de mizerii cresc parcă văzând cu ochii.
„Am înţeles că primăria ar fi dat voie să se arunce doar molozul provenit din construcţii, pentru că acolo era o groapă ce trebuia umplută. Pe lângă acestea, au apărut însă şi deşeuri menajere. Am identificat până acum un agent economic care arunca astfel de gunoaie şi vom lua măsurile legale. Vom cere, de asemenea, primăriei să pună oameni să păzeas