Carnea de vita reprezinta 10% din consumul de carne din Romania, fata de 40% media in UE, romanii consumand doar 2,6 kg de carne de vita pe locuitor in primele cinci luni ale acestui an, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, citat de Mediafax.
Consumul de carne de vita pe locuitor a scazut in Romania de la 6,8 kilograme in anul 2007 la 6,6 kilograme in 2008.
Pe de alta parte, in primele cinci luni ale acestui an, importul de carne refrigerata si congelata din vita a fost de 7.743 tone, in timp ce exportul acestui tip de carne s-a ridicat la 690 de tone.
Romania a importat, in perioada ianuarie-mai, 108 tone de bovine in viu pentru sacrificare, dar a exportat peste 6.400 de tone.
Anul trecut, numarul total de bovine sacrificate a inregistrat o scadere cu 7,5%, iar productia s-a redus cu 9,7%.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, in primele sapte luni ale acestui an efectivul total de bovine era de 2,63 milioane de capete, iar productia totala de carne in viu a fost de 163.200 tone.
Carnea de vita reprezinta 10% din consumul de carne din Romania, fata de 40% media in UE, romanii consumand doar 2,6 kg de carne de vita pe locuitor in primele cinci luni ale acestui an, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, citat de Mediafax.
Consumul de carne de vita pe locuitor a scazut in Romania de la 6,8 kilograme in anul 2007 la 6,6 kilograme in 2008.
Pe de alta parte, in primele cinci luni ale acestui an, importul de carne refrigerata si congelata din vita a fost de 7.743 tone, in timp ce exportul acestui tip de carne s-a ridicat la 690 de tone.
Romania a importat, in perioada ianuarie-mai, 108 tone de bovine in viu pentru sacrificare, dar a exportat peste 6.400 de tone.
Anul trecut, numarul total de bovine sacrificate a inregistrat o scadere cu 7,5%, iar produ