- Economic - nr. 371 / 5 Septembrie, 2009 Comisarii CJPC efectueaza timp de doua saptamani controale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a painii, produselor de panificatie si produselor de morarit. Actiunea se va desfasura la producatori, distribuitori, depozite en-gros, magazine din mediul urban si rural, dupa cum ne spunea ec. Alexandru Presecan, director coordonator adjunct CJPC Mures. In cazul produselor preambalate se va verifica starea ambalajelor, integritatea si etanseitatea lor, incadrarea in cantitatea neta si in data durabilitatii minimale declarate, utilizarea altor aditivi decat cei prevazuti in Ordinul 438 din 2002, destinati utilizarii produselor alimentare pentru consumul uman. Totodata, se va urmari prezenta sarii iodate in produse, in conditiile in care aceasta este obligatorie, conform legislatiei in vigoare. In acelasi timp, se va controla daca denumirea sub care se vinde painea si produsele de panificatie sa fie in concordanta cu materia prima utilizata. Spre exemplu, nu poate fi denumit ,,paine neagra" un produs in care domina faina alba si numai o cantitate din faina utilizata este neagra. Letitia Bota - Economic - nr. 371 / 5 Septembrie, 2009 Comisarii CJPC efectueaza timp de doua saptamani controale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare si publicitate a painii, produselor de panificatie si produselor de morarit. Actiunea se va desfasura la producatori, distribuitori, depozite en-gros, magazine din mediul urban si rural, dupa cum ne spunea ec. Alexandru Presecan, director coordonator adjunct CJPC Mures. In cazul produselor preambalate se va verifica starea ambalajelor, integritatea si etanseitatea lor, incadrarea in cantitatea neta si in data durabilitatii minimale declarate, utilizarea altor aditivi decat cei prevazuti in Ordinul 438 din 2002, destinati utilizarii produselor alimentare p