Lumea a evoluat. Avortul nu mai este interzis decât în ţările ultrareligioase dar, cu toate acestea, una din cinci femei declară că a auzit că pâinea, folia pentru alimente sau chiar pielea de pui sunt încă folosite ca metode contraceptive. Sursa: North Foto
Şi asta nu este tot. Altele sunt de părere că alimente precum kebabul, coca-cola sau biscuiţii crocanţi sunt veritabile bariere pentru o sarcină nedorită.
Un studiu britanic, efectuat asupra a 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, a relevat că miturile cu privire la metodele de contracepţie continuă să fie tot mai răspândite în întreaga lume, scrie BBC.
Astfel de mituri despre contracepţie circulă de mii de ani, iar metodele au variat de la excrementele de crocodil şi miere, administrate înaintea actului sexual, până la bureţi de mare sau ceară de albine, folosite după o partidă de amor. Însă, cel mai nociv anticoncepţional a fost, potrivit realizatorilor studiului, o tinctură obţinută din testicole de castor.
Alarmant
Din nefericire, în Marea Britanuie, de exemplu, continuă să fie perpetuate o varietate de metode nesigure şi "neortodoxe" prin care femeile încearcă să prevină o sarcină nedorită, ceea ce explică numărul mare, la nivel european, al celor care devin mame fără să îşi dorească acest lucru.
Potrivit medicului Annie Evans, specialist în cadrul Centrului pentru Sănătate Sexuală din Bristol, în urma analizei răspunsurilor celor 1.000 de participante la studiu s-a constatat că una din zece femei consideră că, după întreruperea tratamentului cu anticoncepţionale prescrise de medici, sunt necesari mai mulţi ani pentru redobândirea fertilităţii. Altele însă, sunt de părere că pilulele contraceptive le protejează împotriva virusului HIV.
"Este alarmant, dar nicidecum surprinzător. De-a lungul carier