"Rubarele, bumbasrâcurile, lacmalele, havacturile, surghiunlâncurile, milostivbojiile, blagorodiile, zapcirlâcurile, duvacmalele, caraghioslâcurile, sindrofiile, plirofoliile şi tiţeriazele." Sau "Boul breaz, bârlobreaz. Brezoian din neamul Bârlobrezenilor. Bârlobrezeniţi de Bârlobrezenescu". Nu, nu s-a întâmplat nimic grav. Această scurtă introducţie este doar o lecţie de dicţie pe care prezentatorii celei de-a doua seri a "Cerbului de Aur" - Mihai Constantin şi Aurelian Temişan - au trecut-o cu brio în direct, la oră de maximă audienţă. Cei doi s-au completat atât de bine şi au arătat cât sunt de frumoşi (aici a avut o contribuţie şi creatoarea care i-a îmbrăcat - Adina Buzatu) şi deştepţi, încât n-ar strica să-i observe şi alţii... Fără a mai pune la socoteală că ideea de cuplu masculin de prezentatori la un festival e o insolită ieşire din şabloane.
"Avem un sistem şi acesta funcţionează" - aşa au fost prezentaţi băieţii de la trupa Sistem. Lasere, artificii, cascade de lumini, ţambal pe butoaie, frenezie. Un mega show de mult bun-gust. Un Sistem valabil într-o Românie cu un sistem de valori greu reciclabile.
FORZA HOLOGRAF!
Anul acesta scena "Cerbului de Aur" a fost atât de bine împodobită cu lumini şi a dat atât de bine pe sticlă, încât multă lume a comparat festivalul de la poalele Tâmpei cu cel de la Sanremo. O asemenea realizare costă! Vă daţi seama cam cât, dacă odată băgată în priză această scenă mănâncă un megawat pe zi. Iar într-o seară de spectacol se consumă curent cât într-un oraş ca Râmnicu Sărat - într-o zi. Numai sonorizarea are o putere de 48.000 de waţi! Primăria să trăiască şi să plătească!
Holografii au fost invitaţi să susţină un recital de 75 de minute în seara pop a "Cerbului". Au cântat de toate, mai puţin pop. Au fost chiar momente de rock "supărat", mai ales că Dan Bittman&Co. l-a avut alături p