Ce statusuri ar putea avea candidaţii la preşedinţie: Băsescu - be right back, Geoană - busy, Antonescu - idle.
Principalii candidaţi la prezidenţiale au mai rezolvat o problemă din încărcata lor agendă electorală: toţi şi-au activat paginile web proprii, şi-au deschis conturi pe aproape toate site-urile de socializare şi şi-au pus moderatorii la treabă.
Băsescu glumeşte
Eforturile candidaţilor au deocamdată rezultate timide. Şeful statului, Traian Băsescu şi-a deschis un canal pe YouTube pe care şi-a încărcat şase clipuri cu vizitele prin ţară.
Vizualizările însă au fost foarte puţine, câte 300-400, iar comentariile sunt acide: „Vizite de preşedinte într-o ţară muritoare de foame, unde mori pe stradă şi nimeni nu te ajută, unde oamenii se sinucid din lipsa banilor şi din cauza datoriilor”, arată un comentariu scris de un Român. Pe Twitter, popularitatea preşedintelui este mai semnificativă, are peste 500 de utilizatori care îi urmăresc postările, asta şi poate pentru că discuţiile sunt mai destinse, iar Băsescu scrie relaxat despre şedinţele CSAT: „Destul de plictisitoare. Restul intră la secret de stat. Alte detalii vor transpira oricum într-o anumită presă”.
Cine va fi „sign out”?
Nu aceeaşi abordare soft o are Mircea Geoană pe internet. Dacă pe Facebook e un Nelson Mandela printre săraci, pe site-ul personal atacurile la adresa lui Băsescu sunt la fiecare cap de intervenţie, acesta postând ieri: „Băsescu e interesat să pună mâna nu doar pe pârghii economice, ci şi pe pârghii de forţă din zona Ministerului de Interne, pentru a vicia rezultatul votului. Traian Băsescu are cea mai dramatică prăbuşire a unui lider politic din ultimii 20 de ani!”. Şi ca să fie sigur că nu omite vreo intervenţie de-a marinarului, Geoană şi-a făcut şi el cont pe Twitter şi se află printre subscriberii contraca