În a doua jumătate a lunii august, centrul de agrement Valea Budului de lângă Bacău a găzduit un eveniment unic în România - tabăra de animaţie japoneză, Anime Camp (A-Camp).
Ediţia din această vară a A-Camp a purtat denumirea F.U.B.A.R., un acronim provenit din limba engleză, folosit de militarii americani aflaţi în prima linie în al doilea război mondial şi care se traduce prin „Fouled Up Beyond Any Recognition" („Mai rău de-atât nici că se poate"). În tabăra A-Camp, care a găzduit aproximativ 130 de tineri şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, F.U.B.A.R. a însemnat dezvoltarea responsabilităţii, a spiritului competitiv, a prieteniei.
Membri A-Camp au fost împărţiţi în şase echipe, denumite „squad-uri" - Armata Cerbului, a Tigrului, a Dragonului, a Lupului, a Vulturului şi a Unicornului. Echipele s-au întrecut între ele pe toată perioada taberei, desfăşurată între 17 şi 23 august, dovedindu-şi măiestria, după posibilităţi, într-o multitudine de activităţi pregătite cu grijă de organizatori - paintball, simulare de luptă cu arme „moi", training-uri de supravieţuire, orientare şi autoapărare, jocuri de strategie pe calculator, precum şi ateliere de desen, stencils, teatru, proiecţii de anime-uri (desene animate japoneze), spectacole de light şi glow graffiti şi karaoke.
Este marţi, 18. Emoţiile au trecut de cu seară - cu 24 de ore mai-nainte ne-am cunoscut colegii de dormitoare, coechipierii de squad şi „tartorii" 'ăi mari, care ne-au adunat pe toţi la Valea Budului, lângă Bacău, pentru o lecţie straşnică de viaţă. E dimineaţă devreme, soarele abia dacă se vede printre crengile înverzite ale copacilor şi e cald, foarte cald pentru o oră atât de „matinală" - de fapt, ceasul e trecut de 9:00, dar noi ne-am petrecut seara şi mare parte din noapte socializând unii cu alţii.
Toţi ne f