Aproximativ 65% din raceli si mai mult de jumatate din toxiinfectiile alimentare sunt cauzate de activitatile zilnice.
Lucrurile pe care le facem in casa si in jurul casei in fiecare zi au un impact mare asupra noastra si mai ales asupra sanatatii.
Web.md va prezinta sase activitati comune casnice, care ne pot imbolnavi:
1. Folosirea buretelui de bucatarie
Cei mai multi oameni curata masa si instrumentele de gatit cu ajutorul unui burete. Desi pe el se pun mereu produse de curatare, buretele este obiectul din bucatarie cu cei mai multi microbi.
In mod paradoxal, cu cat incercati sa curatati mai mult cu un burete un obiect, cu atat raspanditi mai multi microbi.
Pentru a reduce o parte din riscul contractarii unor boli din cauza buretelui, puteti sa faceti un mic artificiu: dupa ce spalati vasele sa il lasati undeva la aer sa se ususe pentru a reduce din umezeala si deci din microbi.
2. Datul cu aspiratorul
Aspiratorul conventional este prevazut sa curete bucati mari de murdarie dar nu si praful de pe podele. Astfel, particulele minuscule de praf raman in locurile unde aspiratorul nu poate ajunge. Acel praf poate produce alergii si astm bronsic.
Puteti reduce acest risc cumparand un aspirator cu un filtru pentru particule (HEPA).
3. Dormitul pe perne si saltea
Pernele si saltelele nu fac altceva decat sa absoarba particulele de praf. De exemplu o saltea se dubleaza in greutate dupa 10 ani, din cauza acumularii de par uman, secretii corporale, par de animale, spori de mucegai, bacterii, produse chimice, praf, scame, insecte.
Dupa cinci ani, 10% din greutatea unei perne este praful, pe care il inhalezi in timp ce dormi.
Pentru a evita toate acestea este recomdat sa cumperi saltele si perne impermeabile sau sa le spalat