Parcul are o biserică, un muzeu, o fântână arteziană, spaţii de joacă pentru copii, terenuri de sport, baruri, restaurant şi magazine de suveniruri.
Salina Ocnele Mari a fost inaugurată, sâmbătă, în prezenţa a peste 700 de localnici, turişti şi autorităţi vâlcene. Parcul a fost amenajat de Societatea Naţională a Sării, împreună cu primăria oraşului Ocnele Mari. „Ne bucurăm că la deschiderea unui complex turistic care aparţine Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea participă foarte multă lume. De acum încolo ne vom ocupa şi de turism. Ce am făcut aici va fi bunul turiştilor care au ocazia să vadă lucruri inedite. Acesta e doar începutul unui proiect mai amplu”, a declarat Marius Tănăsie directorul Exploatării Miniere Vâlcea. După ce s-a tăiat panglica, Prea Sfinţia Sa Gherasim Cristea, Episcopul Râmnicului a ţinut o scurtă slujbă în biserica din salină, apoi a fost vizitat tot parcul.
Amenajarea a costat 200.000 de lei
În prezent, parcul are o biserică subterană, cea mai mare din România. Are un muzeu cu exponate care arată istoria zonei din cele mai vechi timpuri până în prezent, magazine de suveniruri, bar, restaurant, un teren de fotbal, de baschet, tenis de masă spaţiu de biliard, locuri de joacă pentru copii şi o fântână arteziană. „Salina se întinde acum pe 10.000 de metri pătraţi. Amenajarea ne-a costat 200.000 de lei, dar o să scoatem banii în câteva zile. Tot ce e aici poate fi folosit de turişti. Din păcate sarea de aici a fost prezentată ca un dezastru, o suferinţă. Noi vrem să arătăm acum şi o altă latură”, a declarat Tănăsie. Exploatarea Minieră va continua să extindă parcul, în următorii doi ani cu amenajarea altor galerii de la mina Coceneşti . „E foarte frumos nu mă aşteptam să se amenajeze un punct turistic în subteran. Ideea de atransforma o exploatare de sare în punct turistic mi se pare excelentă. Le recomand turiştilor