Liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie (SAP) Maramureş, Viorel Stroe, a declarat, luni, că poliţiştii sunt "reticenţi" să facă uz de armă când sunt în faţa unor persoane precum Nicoară Mihali Bandriş, pentru că "dacă se întâmplă ceva sunt duşi direct la Parchet". Viorel Stroe a declarat pentru Mediafax că agenţii de Poliţie şi-au făcut treaba în timpul urmăririi lui Nicoară Mihali Bandriş, tânărul de 22 de ani din Borşa dat în urmărire.
"Aici nu e vorba de blândeţe. Aici e vorba că legile statului nu sunt de partea noastră (a poliţiştilor - n.r.). Poliţiştii sunt reticenţi să tragă, pentru că, dacă se întâmplă ceva, sunt duşi direct la Parchet, nu ca în Statele Unite, unde sunt îndrumaţi spre psiholog după orice schimb de focuri. Asta era problema şefilor de Poliţie, care ar fi trebuit să tragă de clopot la Bucureşti şi să îi atenţioneze pe cei de acolo de necesitatea schimbării legilor, pentru că altfel se întâmplă ce s-a întâmplat în cazul judecătoarei Turcu, când poliţiştii au fost plimbaţi prin tribunale", a declarat liderul sindical.
Preşedintele SAP Maramureş a afirmat că infracţionalitatea de la Borşa a crescut "cu acordul tacit al cuiva", fără să nominalizeze pe cineva.
Viorel Stroe a spus că, la precedentul atac al lui Nicoară Mihali Bandriş asupra unei maşini de Poliţie, din 5 august, a atenţionat asupra lipsei fermităţii şi a spus că acţiunile în zonă ar fi trebuit să fie mai eficiente.
El a precizat că acest lucru l-a prezentat şi în faţa comisiei ministeriale trimise la IPJ Maramureş după incidentul armat în care a fost implicat Nicoară Mihali în luna august. Atunci, Viorel Stroe a reclamat că şeful IPJ Maramureş, Ioan Isac, ar avea legături cu grupările de infractori din Borşa.
"Mi-au cerut dovezi, dar nu am mai făcut greşeala să le dau toate actele, cum s-a întâmplat la controlul