Despre Franţa nu ai cum să te pui de acord cu toată lumea decât poate doar în câteva privinţe. Unii vor zice ca francezii sunt oameni foarte prietenoşi, alţi că sunt făţarnici sau simandicoşi, mâncarea va fi o experienţă unică pentru unii, iar alţii nu vor găsi nimic pe gustul lor, unii vor aprecia rafinamentul francezilor, alţii îi vor considera filfizoni, limba pentru unii este cea mai melodioasă, pentru alţi este grea şi caraghioasă. Franţa poate, în acelaşi timp,
Despre Franţa nu ai cum să te pui de acord cu toată lumea decât poate doar în câteva privinţe. Unii vor zice ca francezii sunt oameni foarte prietenoşi, alţi că sunt făţarnici sau simandicoşi, mâncarea va fi o experienţă unică pentru unii, iar alţii nu vor găsi nimic pe gustul lor, unii vor aprecia rafinamentul francezilor, alţii îi vor considera filfizoni, limba pentru unii este cea mai melodioasă, pentru alţi este grea şi caraghioasă. Franţa poate, în acelaşi timp, să-i facă să se răzgândească şi pe cei mai aprigi critici ai săi, dar şi să-i dezamăgească şi pe cei mai înfocaţi admiratori.
Oricât de îndelungată ar fi şederea ta în Franţa, îţi va fi imposibil să descoperi tot ceea ce are de oferit această ţară, în fiecare colţişor al său, chiar dacă o ştii din atâtea cărţi pe care le-ai citit sau din atâtea tablouri sau albume foto pe care le-ai admirat.
În Franţa, care este un stat fondator al Uniunii Europene, moneda de circulaţie este euro, iar cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul acestei ţări. Statul este împărţit în 26 de regiuni, care se divid în departamente, cu subdiviziuni ce poartă numele de arondismente.
Când te urci la volan în Franţa este bine să ştii că dacă deţii sau foloseşti detector sau anti-radar amenda care te paşte este de 1.500 de euro, iar dacă nu plăteşti amenda, autorităţile pot chiar să-ţi reţină maşina, potrivit informaţi