A doua săptămână de proteste în Justiţie. Magistraţii continuă să fie nemulţumiţi de finanţarea acestui domeniu. Instanţele bucureştene au luat şi luni în discuţie doar cauzele cu arestaţi şi minori. Magistraţii susţin că nu au văzut încă ultimul proiect al legii unice de salarizare, trimis Parlamentului, deci nu pot opri deocamdată greva parţială.
A doua săptămână de proteste în Justiţie. Magistraţii continuă să fie nemulţumiţi de finanţarea acestui domeniu.
Instanţele bucureştene au luat şi luni în discuţie doar cauzele cu arestaţi şi minori. Magistraţii susţin că nu au văzut încă ultimul proiect al legii unice de salarizare, trimis Parlamentului, deci nu pot opri deocamdată greva parţială.
Protestul continua luni dimineaţă şi la Înalta Curte de Casaţie şi Jusţie. Nici la Curtea de Apel Bucureşti şedinţele de judecată nu se desfăşurau normal în prima parte a zilei, completele judecând doar cauzele urgente. Activitatea era blocată şi la Tribunalul Bucureşti.
Vice-preşedintele Tribunalului Capitalei, Laura Andrei spune pentru agenţia MEDIAFAX că în afară de "zvonuri" legate de salarizarea unică, situaţia nu s-a schimbat faţă de săptămâna trecută. Până când magistraţii nu-şi vor vedea revendicările incluse în proiect, protestul nu va înceta, avertizează ea.
Proiectul final al legii - trimis luni Parlamentului de către Guvern - prevede că judecătorul cu grad de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi cei din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, cu vechime cuprinsă între 10 şi 15 ani au un coeficient de salarizare cuprins între 9,55 şi 10,40, corespunzător tranşelor de vechime.
Magistraţii au relansat protestele săptămâna trecută. Ei s-au plâns atunc