Bogdan a profitat de faptul că are bunici la ţară şi a început în urmă cu cinci ani de zile să crească diferite rase de câini. Adolescentul spune că îi plăcea să dea de mâncare tuturor câinilor maidanezi. Cum avea ocazia, mai ducea câte unul şi acasă, la ţară. “Am noroc că am bunici care stau la casă. La ei duceam toţi câinii pe care îi găseam răniţi pe stradă. Îmi plac animalele foarte mult, de aceea m-am hotărât să cresc anumite rase de câini”, a spus Bogdan Suciu.
Îşi vinde patrupedele la Obor
Încă adolescent, Bogdan nu ştie ce vrea să devină în viitor. Ştie însă că vrea să devină colecţionar de câini speciali. În prezent, tânărul creşte ogari, o rasă foarte sensibilă, după cum spune chiar el.
„Ultima oară căţeaua mi-a fătat şapte pui. Mi-am păstrat unul, iar pe restul îi vând. Ogarii sunt o rasă foarte sensibilă. Răcesc repede şi se îmbolnăvesc dacă nu ştim să avem grijă de ei”, a explicat tânărul. Bogdan spune că rasa de care se ocupă el a fost crescută special pentru a lua parte la jocurile de vânătoare. „În ziua de astăzi, familiile îşi achiziţionează câte un Ogar pentru a-l folosi ca paznic sau pur şi simplu ca animal de companie. Sunt nişte câini foarte jucăuşi şi prietenoşi. Când sunt mici trebuie să-i hrănesc cu mult lapte, mai ales dacă mama lor nu se ocupă îndeajuns de ei. Mai apoi, rasele din categoria ogarilor mănâncă orice, nu sunt pretenţioşi. Le place foarte mult mâncarea gătită. Sunt nişte câini care nu tind să aibă probleme cu greutatea”, a explicat Bogdan Suciu.
Ogarii răcesc la fel ca oamenii
Tânărul arădean a mai mărturisit că această rasă de câini e predispusă la diferite boli. Răceala, de pildă, îi afectează cel mai des. „Ogarii sunt predispuşi la răceală, exact ca oamenii. O boală specifică este cea legată de sinusuri”, a adăugat adolescentul pasionat de câini de rasă.