* asemenea situaţii au fost la limba română, istorie, geografie şi învăţători
Aproximativ 330 de posturi şi fracţiuni de posturi au mai rămas după rezolvarea detaşărilor la cerere şi repartizarea suplinitorilor calificaţi în zilele de 3 şi 4 septembrie.
Operaţiunea amintită a durat foarte mult, s-a finalizat la 1,30 noaptea. Deşi Inspectoratul Şcolar a făcut programări pe ore şi totul ar fi trebuit să se termine după-amiază, s-a întârziat pentru că fiecare candidat era aşteptat să se intereseze de posturile din care putea alege, ca să facă cea mai bună opţiune pentru el. Astfel că spaţiul din curtea IŞJ şi din faţa instituţiei a devenit neîncăpător pentru sutele de suplinitori care-şi aşteptau rândul la repartizare.
Deşi la unele discipline suplinitorii calificaţi au refuzat să ia posturi în marginea judeţului sau în Balta Brăilei, în speranţa că până pe 15 septembrie vor mai apărea ore mai aproape de oraş, la altele, unde concurenţa a fost foarte mare, s-au luat până şi posturile care rămâneau în alţi ani, cele unde se face greu naveta sau posturile din Balta Brăilei. Astfel de discipline, unde nu au mai rămas posturi sunt: istorie, geografie, limba română şi învăţători. Ceva mai multe posturi au rămas la biologie, fizică şi educaţie plastică, unde sunt şi puţini suplinitori înscrişi.
"A fost multă lume mulţumită, dar au fost şi persoane nemulţumite, cele mai multe din cauza neinformării. Mai sunt însă şi persoane veşnic nemulţumite, pe care am ajuns să le cunoaştem. Aceşti oameni, în fiecare an, la fiecare şedinţă publică, vin cu nemulţumiri care apar din cauza incapacităţii lor de a înţelege metodologia de mişcare a personalului didactic. Le-am explicat mereu care sunt regulile, dar ei nu înţeleg şi sunt nemulţumiţi, ne ameninţă cu reclamaţii la minister sau chiar că ne dau în judecată", a spus inspectorul responsabil cu mişcarea personal