Capitala a fost din nou weekendul acesta o mică Veneţie din cauza ploilor şi a canalizării care nu face faţă unor precipitaţii de peste 20 de litri pe metrul pătrat Vara aceasta, atât primarii de sector, cât şi Primarul General s-au întrecut în proiecte de înfrumuseţare a oraşului, „uitând” iarăşi de infrastructură.
Problemele care apar în Bucureşti după fiecare ploaie au devenit o banalitate. În unele locuri din Capitală nu există nici acum sistem de canalizare, iar acolo unde există nu face faţă nici la cea mai mică aversă.
Pe Şoseaua Giurgiului, la ieşirea din Bucureşti spre localitatea Jilava, oamenii n-au închis un ochi toată noaptea de sâmbătă spre duminică pentru că s-au chinuit să scoată apa din gospodării până dimineaţa.
„Au asfaltat strada, dar n-au mai pus şi canalizare. Până să asfalteze nu aveam probleme cu inundaţiile, acum ajunge apa peste genunchi la orice ploaie, din cauză că iei au tot ridicat strada, iar casele noastre au rămas la fel şi toată apa vine în curte. Noroc cu pompierii care ne-au mai ajutat”, a explicat Constantina Popa, o pensionară în vârstă de 69 de ani, care „s-a luptat toată” noaptea ca apa să nu-i pătrundă în casă.
Fântâni arteziene, în loc de canalizări
În ciuda acestor probleme, primarii aleg să se „rupă în figurine din iarbă”, în proiecte de genul cascada Niagara autohtonă, cea mai mare vioară sau cea mai tare pistă de biciclete. Lucrările de bază, precum introducerea canalizării, sunt amânate sau ignorate.
Astfel, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au decis să cheltuiască 1,25 milioane lei pentru doua fântâni arteziene care vor fi amplasate în intersecţia dintre bulevardele Dimitrie Cantemir si Mărăşeşti, conform unui anunt de participare postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice. Cele două fântâni vor fi prevăzute cu instalaţie de iluminat, iar