O persoana obisnuita ia aproximativ 200 de decizii legate de hrana in fiecare zi: ce sa manance, cand sa manance si unde. Asta inseamna 200 de sanse zilnice sa alegi ce e mai bine pentru tine - sau sa esuezi lamentabil, consumand doar junk food.
Din pacate, pentru cei mai multi dintre noi, alimentele nu sunt cu nimic mai mult decat un gen de combustibil, ceva ce potoleste "revolta" stomacului. Sau ceva de care ne folosim ca sa alungam stresul ori plictiseala.
Ce s-a pierdut pe drum este bucuria de a manca simplu, decoperind noi si noi gusturi, texturi si arome, este de parere un expert citat de MSNBC, Lucia Watson.
Putem sa restabilim relatia dintre noi si hrana intelegand mai multe despre cum se produce aceasta si care este drumul ei pana in farfurie. Dezvoltand o relatie pozitiva cu hrana noastra poapte fi cheia catre mentinerea unei greutati coresponzatoare, explica Watson.
Inchide aparatura atunci cand mananci!
Mare parte din populatie ia masa in compania televizorului, computerului, celularului sau iPdod-ului. Aceste aparate te distrag de la activitatea de baza, mancatul, lipsindu-te de experientele care deriva din asta.
Daca inchizi toate aceste aparate vei "interactiona" cu mancarea intr-un mod extrem de intim, exolica Watson. Este inceputul unei relatii speciale, in care vei deveni din ce in ce mai preocupat de felul in care aceasta arata, miroase sau de gustul ei.
Imprieteneste-te cu un pietar
Toamna este un bun prilej sa strangi mana unui taran sau pietar. Vorbeste cu el despre felul in care isi cultiva legumele, despre felul in care le ingrijeste, cum le depoziteaza, ce ingrasamant foloseste etc.
El te poate invata cum sa alegi ce e mai bun, ce sa ocolesti si de ce. Si nu in ultimul rand, ramane-i loial. Asa te asiguri ca ceea ce iti va spune va fi ade