Făgărăşenii vor avea posibilitatea să cunoască totul despre perioada comunistă şi nu numai. Lucrările la viitoarea expoziţie-pilot – Comunizarea Ţării Făgăraşului – continuă în forţă. De curând, aleşii urbei au aprobat suma de 19.000 de lei, bani necesari pentru reparaţiile făcute până acum.
Locuitorii oraşului nostru au nevoie de o astfel de expoziţie. De aici vor afla adevărata faţă a societăţii tradiţionale făgărăşene înainte şi după instaurarea comunismului. „Trebuia neapărat să realizăm un spaţiu expoziţional mai special, aşa cum se află în fiecare oraş. Frumos amenajat, cu lumini pentru expoziţie, cu vitrine cu spoturi…Sper să reuşim. Echipa noastră lucrează de zor iar eu am foarte multe emoţii. Mă gândesc tot timpul cum vor arăta panourile şi restul lucrurilor. Pentru ceea ce facem noi, 1 sau 15 octombrie, data la care intenţionăm să deschidem muzeul, nu este un capăt de drum, ci un început. Orice muzeu este un muzeu viu care permanent se îmbogăţeşte, documentarea îşi urmează cursul şi aşa se va întâmpla şi de această dată“, ne-a declarat Florentin Olteanu, preşedinte Fundaţia Culturală „Negru Vodă“.
La ultima şedinţă ordinară, aleşii urbei au aprobat suma de 19.000 de lei pentru câteva dintre lucrările de reparaţii care s-au făcut la sediul fundaţiei. „Iată, în sfârşit, a venit şi aprobarea Consiliului Local. De altfel, trebuie să recunosc că de la început Consiliul Local a fost alături de noi, încă de când au aprobat spaţiile pentru realizarea muzeului, dar şi acum când s-a făcut o nouă repartiţie a banilor aprobaţi pentru Fundaţia Culturală ,,Negru Vodă” de la începutul anului. Şi asta pentru că toate cheltuielile la celelalte activităţi ne-au fost plătite de Mănăstirea Constantin Brâncoveanu, de ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi de Institutul de Investigare a Crimelor Comuniste, prin domnul Marius Oprea. Iată că aceşti