Liberalii au renunţat la depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva asumării răspunderii, urmărind să nu facă jocurile PDL, care vrea scoaterea PSD din Guvern. PSD şi PNL îşi dau mâna împotriva deciziilor PDL, în momentele politice esenţiale, chiar dacă, în prezent, primii sunt la Putere, iar ceilalţi în Opoziţie. Liderii PSD, sprijiniţi în unele mutări politice importante de liberali, se remarcă, în prezent, printr-un joc la două capete. Subordonaţii lui Mircea Geoană încearcă să profite cât mai mult de beneficiile guvernării, dar şi să asigure o opoziţie serioasă pentru PDL şi Traian Băsescu, adversarul de temut al liderului PSD în cursa pentru Cotroceni.
Ultimul episod din filmul colaborării ascunse dintre reprezentanţii PSD şi cei ai PNL a avut ca intrigă decizia premierului Emil Boc de asumare a răspunderii în Parlament pe trei pachete de legi, contestată iniţial de PSD.
PNL a renunţat la moţiune
De teamă să nu facă jocurile PDL, care ar fi putut profita de ocazie să scoată PSD de la guvernare, liberalii au renunţat la decizia de a depune o moţiune de cenzură împotriva asumării. Pe de altă parte însă, PNL nu a reuşit să obţină, în demersul împotriva Guvernului, sprijinul UDMR.
La unison au reacţionat PSD şi PNL şi în privinţa altor probleme care au măcinat actuala guvernare, cum ar fi problema concedierilor din sectorul public sau legea cumulului salariu-pensie la stat, dar şi înfiinţarea comisiilor de anchetă pentru miniştrii PDL Elena Udrea şi Monica Iacob Ridzi. Mai mult, vocile lor au căpătat un volum crescut pe fondul certurilor dintre PSD şi PDL, care par să creioneze o ruptură iminentă în Guvern.
Coaliţia PSD-PNL, neasumată oficial de niciunul dintre cele două partide care o formează, rezistă încă din timpul mandatului Tăriceanu, când „combinaţiile politice“ au asigurat sprijinul nec