Conopidă cu roşii Ingrediente: O conopidă potrivită, doi ardei graşi, două cepe, 3-4 roşii, doi cartofi, o legătură de tarhon, sare, ulei. Preparare: Conopida se desface bucheţele, ardeii se taie feliuţe subţiri, roşiile se taie mărunt şi ceapa fideluţă. Într-o tigaie se călesc ceapa şi ardeii, 3 minute, cu ulei şi puţină apă. Se adaugă cartofii şi se mai lasă un minut, amestecându- se, apoi se pun bucheţelele de conopidă şi roşiile. Se toarnă puţin Conopidă cu roşii Ingrediente: O conopidă potrivită, doi ardei graşi, două cepe, 3-4 roşii, doi cartofi, o legătură de tarhon, sare, ulei. Preparare: Conopida se desface bucheţele, ardeii se taie feliuţe subţiri, roşiile se taie mărunt şi ceapa fideluţă. Într-o tigaie se călesc ceapa şi ardeii, 3 minute, cu ulei şi puţină apă. Se adaugă cartofii şi se mai lasă un minut, amestecându- se, apoi se pun bucheţelele de conopidă şi roşiile. Se toarnă puţin Conopidă cu roşii
Ingrediente: O conopidă potrivită, doi ardei graşi, două cepe, 3-4 roşii, doi cartofi, o legătură de tarhon, sare, ulei.
Preparare: Conopida se desface bucheţele, ardeii se taie feliuţe subţiri, roşiile se taie mărunt şi ceapa fideluţă. Într-o tigaie se călesc ceapa şi ardeii, 3 minute, cu ulei şi puţină apă.
Se adaugă cartofii şi se mai lasă un minut, amestecându- se, apoi se pun bucheţelele de conopidă şi roşiile. Se toarnă puţină apă şi se lasă pe foc mic, aproximativ 25 de minute. La sfârşit se pune tarhonul tocat mărunt. Conopidă murată în oţet
INGREDIENTE: 2 kg conopidă, 300 ml oţet, 700 ml apă, 30 g sare, 5-10 boabe de piper, 2-3 foi de dafin frunze şi cozi de ţelină, 10 g zahăr, morcov sau ţelină.
PREPARARE: Conopida se curăţă, rupându-se în bucheţele şi îndepărtând frunzele exterioare şi cotorul. Se spală bine, lăsându-se o jumătate de oră în apă, apoi se scurge. Bucheţelele se aşază după aceea într-un borcan de 3 litri, cu f