Îl cheamă Ilie Năstase şi este din Valea Mare. Nu se pricepe la tenis, dar face brânză şi pastramă de s-ar linge pe degete până şi marele tenismen aşa cum îi place lui nea Ilie să glumească. „Mă cheamă Ilie Năstase, dar nu am jucat niciodată tenis. Am purtat în schimb tenişi şi opinci”, glumeşte Ilie Năstase din Valea Mare atunci când vorbeşte de coicidenţa de nume.
Este mândru că are un nume celebru şi l-ar chema pe tizul său la o pastramă şi o raţă coaptă. „Mă mândresc cu numele pe care îl port şi când le spun cum mă cheamă, oamenii mă privesc altfel, parcă. Ilie Năstase a fost mare şi trebuie să îi mulţumesc că a făcut celebru numele ăsta. L-aş invita la o pastramă şi la o raţă coaptă, la mica mea fermă din Valea Mare”, a spus nea Ilie.
Are 120 de oi
Ilie Năstase al nostru este cioban. De când se ştie a avut oi şi a făcut brânză. Îi sunt dragi cele 120 de mioare pe care le are şi se duce de două ori pe zi la ele la stână să le mulgă şi să vadă dacă mai au nevoie de ceva.
De mic a mers cu oile la câmp, la păscut, dar s-a apucat serios de oierit după Revoluţie, atunci când a dat faliment firma la care lucra. „Am fost şef de secţie 9 ani la Agromec Valea Mare, dar după ce a dat faliment a trebuit să fac ceva şi cum la oi mă pricep de când mă ştiu, am început să cumpăr”, a povestit Ilie Năstase.
Nea Ilie şi soţia sa au acum o fermă micuţă şi fac brânză de oaie şi de vacă. Vând în pieţe şi au deja clienţi fideli care vin şi cumpără cu găleţile. „Dacă marfa e bună şi eşti om cuminte şi nu umblii cu amestecuri, atunci ai clienţi. Dacă ai încercat să înşeli omul, a doua oară nu îţi mai cumpără. Eu am clienţi fideli. Să vedeţi cum vin cu cutiile şi găleţile să ia brânză”, se laudă nea Ilie.
Învaţă să prepare pastramă de oaie
Programul lui nea Ilie începe în fiecare dimineaţă la 5. Se trezeşte