Otita a lăsat-o fără auz înainte să împlinească doi ani. Protezele pe care le-a purtat la început au devenit curând inutile şi Ştefania a avut nevoie de altele. Părinţii nu şi-au permis să le cumpere. Zilele acestea, însă, firma Civitas din Craiova a plătit pentru ele 9.500 de lei.
Despre Ştefania Anghel, fetiţa cu părul blond, cu ochii mari şi albaştri, ca o mare liniştită, Gazeta de Sud a scris într-o zi de sfârşit de mai (http://www.gds.ro/Societate/ 2009-05-22/Vorba+fermecata&hl= Stefania%20Anghel&tip=toate). Pe-atunci, înţelegea ce-i spuneau părinţii - Mihaela şi Florin - doar dacă îi privea din faţă şi le citea cuvintele pe buze. Televizorul îl auzea dacă volumul era la maximum. Nu cunoştea glasul cald al mamei şi nici vorba blândă a bunicii. La grădiniţa specială, orele erau prea puţine pentru a o ajuta să rostească cuvinte, să lege propoziţii. Acum, însă, speranţa că viaţa ei va putea fi normală s-a împlinit. Cu câteva zile în urmă, firma CIVITAS PSG a strâns suma necesară unor proteze digitale în valoare de 9.500 de lei. „Am fost la un magazin de specialitate şi le-am probat. Ştim că sunt bune pentru că am strigat-o şi ne-a răspuns“, spune mulţumită mama Ştefaniei. Fără aparate, fetiţa ar rămâne pentru toată viaţa fără cuvinte.
Bani folosiţi cu cap
Problemele copilului au apărut pe la şase-şapte luni, după ce începuse să păşească. „Ştim sigur că auzea, pentru că socrul meu se juca mereu cu ea, bătea un ritm din palme şi ea dansa. La opt luni însă, a făcut otită, care a recidivat la un an“, reaminteşte mămica cum a început totul. Au urmat tratamente, o operaţie de polipi la Spitalul „Marie Curie“ din Bucureşti, însă încercările au fost în zadar. Fetiţa împlinise un an şi nouă luni. Protezele auditive analogice, pe care le-a folosit întâi, au devenit, cu vârsta, ineficiente. Sprijinul acordat de Civitas a venit la câteva luni