Animalele ar putea fi modificate genetic pentru a nu simti durere, lucru ce ar permite oamenilor sa savureze hamburgerii si fripturile fara a se simti vinovati, a sugerat filosoful Adam Shriver de la Washington University din St. Louis, Missouri. Acesta si-a argumentat afirmatia spunand ca exista o ratiune morala pentru modificarea codului genetic al vacilor, pasarilor si alte animale crescute pentru carne, scrie The Telegraph.
"Daca nu putem renunta la agricultura industrializata, ar trebui macar sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a minimaliza suferintele provocate", a declarat filosoful in revista Neuroethics. "Propun aceasta solutie care ne permite sa consumam carne in continuare dar sa evitam suferinta animalelor".
Cercetatorii au stabilit deja ca soarecii de laborator lipsiti de o anumita gena sunt mai putini sensibili la caldura si presiune. Animalele ar putea fi modificate genetic pentru a nu simti durere, lucru ce ar permite oamenilor sa savureze hamburgerii si fripturile fara a se simti vinovati, a sugerat filosoful Adam Shriver de la Washington University din St. Louis, Missouri. Acesta si-a argumentat afirmatia spunand ca exista o ratiune morala pentru modificarea codului genetic al vacilor, pasarilor si alte animale crescute pentru carne, scrie The Telegraph.
"Daca nu putem renunta la agricultura industrializata, ar trebui macar sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a minimaliza suferintele provocate", a declarat filosoful in revista Neuroethics. "Propun aceasta solutie care ne permite sa consumam carne in continuare dar sa evitam suferinta animalelor".
Cercetatorii au stabilit deja ca soarecii de laborator lipsiti de o anumita gena sunt mai putini sensibili la caldura si presiune.