E.ON va continua să investească în România, deşi ar fi fost mai bine să păstreze în bănci banii alocaţi pieţei locale, potrivit reprezentanţilor grupului german de utilităţi, care spun că au nevoie de un mediu economic corespunzător şi de „semnale pozitive şi vizibile” din partea autorităţilor. „Pentru E.ON ar fi fost mai avantajos să păstreze în bănci banii pe care i-a investit în România. E.ON nu este un investitor pe termen scurt. Vrem să con
E.ON va continua să investească în România, deşi ar fi fost mai bine să păstreze în bănci banii alocaţi pieţei locale, potrivit reprezentanţilor grupului german de utilităţi, care spun că au nevoie de un mediu economic corespunzător şi de „semnale pozitive şi vizibile” din partea autorităţilor.
„Pentru E.ON ar fi fost mai avantajos să păstreze în bănci banii pe care i-a investit în România. E.ON nu este un investitor pe termen scurt. Vrem să continuăm să investim în România, dar avem nevoie de un mediu corespunzător, de semnale pozitive şi vizibile. Există astfel de semnale în privinţa CFR”, a declarat directorul general al E.ON România, Frank Hajdinjak, la un seminar pe tema restructurării producţiei de electricitate.
Hajdinjak a adăugat că grupul înregistrează pierderi foarte mari, iar din 2005, când a intrat pe piaţa energetică românească, în niciun an nu a reuşit să raporteze acţionarilor rezultatele la care aceştia se aşteptau. „Trebuie să ne îmbunătăţim performanţele”, a spus Hajdinjak.
CFR-ul nu-şi achită datoriile la timp
Şeful E.ON a afirmat că activitatea grupului în România este influenţată nagativ şi de datoriile pe care CFR nu le achită de mai mult timp. Un alt element este impunerea de către autorităţile locale din Piatra-Neamţ a unei taxe de 70 milioane de lei pe terenurile pe care E.ON are instalaţii, care în opinia lui „nu are bază legală”.
Hajdinjak a adăugat că la 1 octo