Prima ei alegere a fost comerţul, dar s-a reîntors la decoraţiuni interioare după ce a venit la Oradea pentru a-l urma pe bărbatul de care s-a îndrăgostit. Nicole povesteşte că a descoperit că are talent la decoraţiuni interioare în timpul orelor de la Palatul Pionierilor. Profesoara ei a descoperit că fetiţa are răbdare şi talent la realizarea florilor artificiale din pânză tratată. A ales Facultatea de Comerţ Exterior, pentru că asta i se părea cea mai potrivită şi mai decentă în perioada comunistă.
Prietenii, primii clienţi
„Am lucrat ca referent la Româno-Export. Nu trebuia să stau închisă în birou”, explică ea. Când s-a îndrăgostit de un ardelean, a renunţat la tot şi a venit în Oradea. Nu regretă. La Oradea şi-a reluat creaţiile şi proiectele lăsate în stand by. „Am reluat partea de creaţie a decoraţiunilor interioare într-o perioadă foarte agitată. Mă linişteau şi-mi readuceau pacea interioară foarte necesară pentru mine”, povesteşte ea.
Soţul a sprijinit-o şi a ajutat-o să continue. „Primii clienţi au fost prietenii mei care voiau să ofere cadouri celor dragi sau pur şi simplu voiau ceva interesant în casă pentru o ocazie sau alta”, povesteşte ea. Face coşuri, boluri, pahare şi alte obiecte pe care le decorează în fel şi chip, în funcţie de inspiraţie, de sărbătoare sau de destinatarul obiectului.
„Sunt obiecte delicate şi simple care bucură ochiul şi inima, iar pe mine mă relaxează”, spune Nicole Suciu-Duca. Îşi cumpără materialele necesare din Austria, Ungaria sau din ţară, depinde unde iese mai ieftin, astfel încât produsele finite să fie mai ieftine. De sărbători a dus creaţii de-ale ei la hoteluri pentru a le expune şi chiar vinde. S-au bucurat de succes. Anul acesta, Nicole Suciu-Duca a început să colaboreze cu câteva profesoare de la Liceul Greco-Catolic. „I-am învăţat pe copii să facă decora