Peste 500 de copăcei tuia se înşirau la începutul verii de-a lungul şoselei. Numai că plantele s-au uscat pentru că firma de amenajări care urma să-i întreţină nu şi-a făcut treaba. Cei 550 de arbuşti au fost plantaţi în vara anului trecut pe o distanţă de 4,5 kilometri la ieşirea din Bucureşti, pe DN 1.
Lucrarea a fost contractată de Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. De amenajare s-a ocupat firma Lena Construcţii.
Problema este că tuia, sau arborele vieţii, este o plantă destul de pretenţioasă. Clima din Bucureşti nu îi prieşte în mod deosebit, şi trebuie udat zilnic şi, săptămânal, sau la maxim două săptămâni trebuie duşat. Specialiştii spun că este de preferat ca plantele să fie păstrate în ghiveci şi nu pe marginea drumului, în soare şi trafic intens.
Firma care s-a ocupat de amenajare dar şi cei care au dat banii, au omis aceste lucuri aşa că în câteva luni arbuştii s-au uscat. Alţii au fost puşi la pământ, unii pur şi simplu au dispărut.
Toţi arbuştii sunt acum uscaţi. Conducerea Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pasează toată responsabilitatea în curtea firmei care s-a ocupat de amenajare.
În cazul în care firma nu se va achita de aceste responsabilităţi, cei de la Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale spun că nu vor face recepţia lucrării şi astfel firma nu îşi va lua banii. Reprezentanţii socieţăţii care s-au ocupat de amenajarea peisagistică nu au putut fi contactaţi.
O singură concluzie tragem: în an de criză se pare că autorităţile se întrec pe banii românilor cum să cheltuiască sume cât mai mari pe lucruri inutile.
Peste 500 de copăcei tuia se înşirau la începutul verii de-a lungul şoselei. Numai că plantele s-au uscat pentru că firma de amenajări care urma să-i întreţină nu şi-a făcut treaba. Cei 550 de arbuşti au fost plantaţi în vara an