Imunitatea scazuta a organismului semnifica slaba rezistenta a acestuia in fata unui virus, bacterie, parazit sau alergie. Acesta este motivul deselor imbolnaviri sau al tratamentelor de lunga durata, care nu ofera rezultatele dorite.
Glanda care raspunde de sistemul imunitar este timus, localizata sub cea tiroida si deasupra inimii. Problemele imunitatii apar atunci cand glanda nu secreta limfocitele, care asigura rezistenta organismului, informeaza howstuffworks.com.
Si splina este un organ cu un rol esential in crearea unui sistem imunitar intarit. Ea permite circulatia celulelor albe, cu rol de protectie impotriva diferitelor bacterii si virusi. Tulburarile in activitatea splinei determina de asemenea o slabire a sistemului imunitar.
Problemele se datoreaza in principal unei alimentatii necorespunzatoare, bogate in zahar si grasimi. Mai mult, kilogramele in plus slabesc rezistenta organismului si favorizeaza aparitia infectiilor.
Stresul creeaza si el mediul favorizant pentru slabirea imunitatii, prin afectarea directa a timusului. Sedentarismul este si el un dusman al sistemului imunitar, tocmai de aceea specialistii recomanda cel putin 15 minute pe zi de miscare.
Remedii naturiste
Regimul alimentar este esential in formarea de anticorpi cu rol de protectie pentru organism. Migdalele, consumate zilnic, sunt o sursa sigura de vitamina E, care intaresc rezistenta organismului.
Carentele de zinc provoaca deteriorarea starii de sanatate. Merele nu sunt numai o sursa sigura de vitamina C, dar si de zincul de care ai nevoie in fiecare zi, pentru a fi ferit de orice viroza suparatoare.
Acidul folic este vital pentru formarea de anticorpi. Poate fi preluat in special din fasole si verdeata, iar specialistii recomanda persoanelor cu un sistem imunitar scazut o cura zilnica. @N_