În ciuda declaraţiilor ministrului de Justiţie, de ieri, când acesta afirma că Guvernul a rezolvat problemele magistraţilor prin rectificarea bugetară şi proiectul legii salarizării, protestele magistraţilor continuă, aceştia susţinând că, de fapt, salariile vor scădea cu un procent cuprins între 30 şi 40 la sută. Mona Pivniceru, preşedintele Ascociaţiei Magistraţilor din România (AMR) a afirmat în această dimineaţă, pentru evz.ro, că legea salarizării unice este imposibil de înţeles, calificând-o ca "minciună publică", care descalifică puterea judecătorească. Sursa: Agerpres
1 /. Ieri, reprezentanţi ai AMR, ai Consiliului Superior al Magistraturii (reprezentat de judecător Dan Lupaşcu), Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (judecătorii Gabriela Bârsan, Florin Costiniu), ai Uniunii Naţionale a Judecătorilor (Cristian Danileţ, de la Judecătoria Oradea) şi ai Reţelei Adunărilor Generale ale Magistraţilor au analizat legea salarizării unice şi au ajuns la concluzia că veniturile magistraţilor, mai ales ale celor de la Judecătorii şi Tribunale, scad cu 30, până la 40%.
"Nu vrem să alimentăm o dispută mediatică cu ministrul de Justiţie, dar ceea ce a anunţat domnia sa este o minciună publică. Salariile nu cresc, ci scad, pentru că totul depinde de baza de calcul. La întâlnirea de ieri s-au formulat o serie de amendamente pe care urmează să le prezentăm Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Vrem să-i propunem ministrului, care susţine că ne-a redat statutul de putere în stat să compare salariul unui judecător de la un Tribunal din ţară cu cel al unui reprezentant al puterii Executive sau Legislative şi să vadă diferenţele, în defavoarea magistratului", a afirmat preşedintele AMR, Mona Pivniceru.
"Predoiu ne obligă să dăm statul în judecată"
Reprezentantul Uniunii Naţionale a Judecătorilor a clarificat aceste nemulţumiri. "Prin