Cei aproape 100.000 de locatari care nu primesc apă caldă de aproape trei luni riscă să rămână şi fără căldură. Societatea de distribuţie a energiei termice nu reuşeşte să facă rost de bani şi să achite restanţa către furnizorul de gaze. Reprezentanţii Centralei Electro-Termice Braşov au avut ieri programată o licitaţie pentru vânzarea unor active care ar fi putut să îi scape de o parte din datorii, dar licitaţia a fost anulată pentru că nimeni nu a depus nicio ofertă. „Din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă, realizăm un proces-verbal pentru amânarea licitaţiei şi aşteptăm să vedem care va fi hotărârea Consiliului de Administraţie şi când va avea loc următoarea licitaţie“, a spus Florin Cuţitei, directorul CET.
CET are o datorie de 60 de milioane de lei către furnizorul de gaz, GDF Suez România, şi Consiliul Local a permis, în luna martie, scoaterea la vânzare a trei terenuri şi trei case pe care societatea de termoficare le are în proprietate. Conducerea centralei spera să obţină cel puţin şapte milioane de lei, dar, în plină criză economică, nimeni nu s-a interesat de active.
Braşovenii sunt disperaţi: de trei luni au rămas fără apă caldă şi perspective îmbucurătoare nu sunt. Mulţi dintre ei, deşi nu au niciun fel de restanţe la plata întreţinerii, sunt nevoiţi să se spele în lighean sau să meargă la cunoscuţii mai „norocoşi“, cărora CET Braşov nu le-a sistat furnizarea apei calde. Unii dintre ei şi-au blindat conductele de apă caldă şi şi-au instalat diverse sisteme de încălzire a apei. Pensionarul Iustin Tătar (57 de ani) locuieşte în cartierul Tractorul şi este unul dintre braşovenii care a decis să renunţe la serviciile de furnizare a apei calde ale CET.
„Nu mai puteam aştepta la nesfârşit să vină apa caldă, fără să avem certitudinea că acest lucru se va întâmpla. Aşa că am decis să ne instalăm un boiler de 80 de li