Deşi acţionar majoritar, statul român ar putea executa silit doar nişte birouri. Logistica Rodipet - chioşcuri şi maşini de distribuţie - nu mai aparţine firmei implicate în privatizare. Clanul Awdi a făcut prăpăd la Rodipet. După jonglerii financiare care au adus compania în prag de faliment, „investitorii“ pregătesc lovitura finală: lăsarea Rodipet fără logistică. După ce Rodipet a intrat în impas şi şi-a blocat activitatea pe motivul marilor datorii pe care le avea, statul român, prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a redevenit acţionar majoritar al companiei.
În sfârşit!
de Nicolae Manolescu
Citiţi şi:
Haos total la RodipetGalati: Angajaţii Rodipet, în pragul disperăriiRodipet are administrator provizoriuAVAS a numit un administrator provizoriu la reţeaua de distribuţie a presei Rodipet
AVAS a preluat un pachet de 51 la sută din acţiuni, deşi clanul Awdi s-a opus brutal. Libanezii nu l-a primit pe reprezentantul statului în interiorul societăţii şi nu a trimis AVAS niciun act privind activitatea lor din ultimii ani. Ba, mai mult, libanezii sunt pregătiţi să facă ultima mişcare care va duce la dispariţia Rodipet. Mişcarea a fost pusă la cale, încă din 2003, din momentul privatizării Rodipet, şi urmează să fie folosită în cazul în care libanezii vor fi înlăturaţi din acţionariatul societăţii.
Astfel, în timpul negocierilor pentru preluarea Rodipet, clanul Awdi a avut de îndeplinit mai multe sarcini, printre care şi schimbarea chioşcurilor de distribuţie a presei din toată ţara. Potrivit lui Florin Lungoci, directorul Rodipet din partea clanului Awdi, firma libanezilor, Magnar System SRL, şi-a îndeplinit obligaţia. Numai că libanezii au recurs la un tertip pe care autorităţile române nu l-au sesizat.
Metoda libaneză de logistică
Vechile chioş