Peste 7.800 bugetari din agenţiile guvernamentale vor fi disponibilizaţi până la finalul anului. Din totalul de 223 de agenţii guvernamentale care funcţionează în acest moment, Guvernul vrea să păstreze doar 112. Aceasta înseamnă că vor fi desfiinţate 8.526 de posturi, a spus consilierul de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru, Cătălin Baba. Baba a explicat că acestor posturi care dispar li se mai adaugă alte 258 care au fost desfiinţate printr-un
Peste 7.800 bugetari din agenţiile guvernamentale vor fi disponibilizaţi până la finalul anului.
Din totalul de 223 de agenţii guvernamentale care funcţionează în acest moment, Guvernul vrea să păstreze doar 112. Aceasta înseamnă că vor fi desfiinţate 8.526 de posturi, a spus consilierul de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al primului ministru, Cătălin Baba.
Baba a explicat că acestor posturi care dispar li se mai adaugă alte 258 care au fost desfiinţate printr-un Memorandum care viza opt institute de cercetare-dezvoltare din suborinea ministerelor Comunicaţiilor, Muncii, Dezvoltării Regionale şi Sănătăţii. În plus, de la Ministerul Justiţiei vor fi desfiinţate 60 de posturi, iar de la ANAF 477 de posturi.
Aproximativ 1.500 de posture desfiinţate sunt vacante
Restructurarea agenţiilor guvernamentale implică desfiinţarea a 9.321 de posturi, a arătat Cătălin Baba. `Toate aceste posturi sunt bugetate, iar aproximativ 1.500 sunt vacante”, a spus Baba. În consecinţă, vor pleca acasă 7.821 de oameni angajaţi în acest moment în structurile agenţiilor de stat.
Salariile compensatorii se vor negocia de la caz la caz
Persoanele disponibilizate vor primi salarii compensatorii, în funcţie de reglementările legale. Aceasta înseamnă că fiecare ordonator principal de credite va trebui să negocieze cu salariaţii disponibilizaţi pentru a stabili numărul de salari