Distribuitori din peste 20 de ţări vor să aducă filmul regizat de Bobby Păunescu în cinematografele lor.
Un paradox care ţine de secolul vitezei face ca tentativa de a interzice sau cenzura filme să eşueze, pentru contestatari, în efectul ei opus: o publicitate nesperată şi o curiozitate (excelentă în termeni de marketing) din partea publicului. O astfel de soartă i s-a rezervat şi peliculei „Francesca”, în regia lui Bobby Păunescu, care a pus în umbră, la Festivalul de la Veneţia, filmul despre care se anticipa că va ridica imperiul Berlusconi împotriva regizorului Erik Gandini şi a organizatorilor Mostrei - „Videocracy”.
Documentarul despre Silvio Berlusconi s-a strecurat a proape neobservat în vâlva creată de fil mul românesc, însă a ajuns rapid pe locul patru în box-office.
„Sunt dispus să organizez imediat proiecţii publice”
Ieri, după ce două proiecţii ale „Francescăi” în sălile veneţiene au fost anulate, Beppe Caccia, un oficial din Consiliul Veneţiei, declara: „Sunt dispus să organizez imediat proiecţii publice ale «Francescăi» în pieţele oraşului. Această ediţie a Mostrei riscă să rămână în istorie ca una a scandalurilor şi a cenzurii”. Distribuitorul Dominico Procacci (Fandango Films) susţine că pelicula va rula în Italia la sfârşitul lui octombrie, indiferent dacă decizia judecătorilor va fi sau nu pronunţată până atunci.
Potrivit lui Roberto Ellero, de la Asociaţia Cinematografelor din Veneţia, e pentru prima dată în 30 de ani când un film are parte de un asemenea tratament, cel puţin în sălile veneţiene. Între timp, „Francesca” va circula în sălile româneşti, de la 1 octombrie.
Lansaţi de controverse
Cererea în justiţie a Alessandrei Mussolini de a tăia sau schimba replica unui personaj („curva de Mussolini”) şi acţiunea legală a primarului Veronei, Flavio Tosi, împ