Vilele de milioane de euro din Bucureşti se tranzacţionează la preţuri cu până la 50% mai mici decât cele afişate pe siteurile de imobiliare. Un exemplu este clădirea ambasadei Malaeziei, care a fost vândută de curând pentru 3,5 milioane de euro, deşi fusese scoasă la vânzare cu un preţ de opt milioane de euro. „De regulă, preţul real este undeva la jumătate din preţul afişat. Cine reuşeşte să înţeleagă acest lucru face tranzacţia, cine nu, nu”, exp
Vilele de milioane de euro din Bucureşti se tranzacţionează la preţuri cu până la 50% mai mici decât cele afişate pe siteurile de imobiliare. Un exemplu este clădirea ambasadei Malaeziei, care a fost vândută de curând pentru 3,5 milioane de euro, deşi fusese scoasă la vânzare cu un preţ de opt milioane de euro.
„De regulă, preţul real este undeva la jumătate din preţul afişat. Cine reuşeşte să înţeleagă acest lucru face tranzacţia, cine nu, nu”, explică Dana Chiracu, senior broker & trainer HomeLife. Ea mai spune că, pe fondul crizei economice, numărul caselor foarte scumpe scoase la vânzare a crescut.
Cristian Orzan, managerul agenţiei imobiliare Geda Serv, este optimist şi susţine că preţurile la case nu mai pot să scadă foarte mult, pentru că “undeva pe aici este fundul sacului”.
Pe site-urile de profil, multe dintre ofertele afişate par a fi uitate acolo din perioada de glorie a pieţei imobiliare româneşti. Cea mai scumpă vilă scoasă la vanzare se află pe Imobiliare.ro şi costă 8,5 milioane de euro, fiind situată în zona Cişmigiu. Pe Bizimobiliare.ro, apare la vânzare o vilă de 8,2 milioane de euro în zona Piaţa Romană, una la 8 milioane de euro în zona Dorobanţi, alta la 7,6 milioane de euro în Piaţa Victoriei. Tot pe acest site putem găsi un castel aflat în zona Parcului Carol, amenajat ca hotel de lux, scos la vânz