Managerul general al GeaPrasa dispune de un avantaj deloc de neglijat în această perioadă: compania pe care o conduce nu are împrumuturi de la bănci. La ansamblul Laguna Residence, developerul spaniol continuă lucrările. Momentul demarării celorlalte trei proiecte ale companiei depinde de evoluţia pieţei. Vineri de dimineaţă, în drum spre sediul GeaPrasa, pe terenul fostei fabrici Ulei Muntenia. De la mallul Liberty Center, o staţie cu tramvaiul sau un drum de câteva minute pe jos. Rafael Ordás ne primeşte imediat. Nu are la dispoziţie decât vreo 40-50 de minute, înainte de a pleca spre o altă întâlnire. Nu pare însă stresat de limita de timp.
E mai degrabă puţin emoţionat de ideea de a da un interviu. Ne mărturiseşte că este primul pe care îl acordă – cu excepţia unui reportaj realizat recent de o televiziune spaniolă despre dezvoltatorii locali activi în România.
De la hârtii, la şantiere în lucru
Activează în real estate de mai bine de cinci ani. Primul pas în acest domeniu l-a făcut atunci când a acceptat să se mute, alături de soţie, în Insulele Canare, ca director general al unui mic grup de companii de construcţii.
„După ce am lucrat şase ani în domeniul serviciilor financiare, producând doar hârtii, mă simţeam ca şi cum eram încă la universitate. Aşa că am început să caut o altă carieră, în care să produc ceva real“, motivează el schimbarea de direcţie.
Recunoaşte că aceasta a fost o provocare. Deşi nivelul său de cunoştinţe financiare era destul de bun şi extrem de folositor în construcţii, nu ştia totuşi nimic despre a conduce o companie de profil. A beneficiat însă de ajutor şi a învăţat să se adapteze la noul mediu de lucru. Satisfacţiile nu s-au lăsat aşteptate.
„Încă îmi aduc aminte de prima oară când am mers pe şantier şi am văzut că pretutindeni în jurul meu se află