Inca 2,5% din actiunile Bancii Transilvania au fost vandute ieri pe Bursa, prin intermediul a patru tranzactii speciale in valoare de 42,6 mil. lei (peste 10 mil. euro), nefiind raportati nici vanzatorii nici cumparatorii.
In urma cu doua saptamani, au mai fost transferate 2,3% din actiuni pentru aproape 40 mil. lei, cumparatorii fiind investitori straini.
"Cred ca sunt investitori de portofoliu", a comentat Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania si unul dintre principalii actionari, cu circa 5% din actiuni. El a negat din nou orice discutii privind vanzarea bancii.
O parte dintre actionarii mari ai Bancii Transilvania au inceput sa-si vanda participatiile, dupa ce au ratat momentul favorabil din urma cu doi ani, cand banca ajunsese sa fie evaluata la 1,7 mld. euro. In prezent, capitalizarea bancii este de 400 mil. euro, insa la inceputul anului aceasta scazuse pana la 170 mil. euro.
"Tranzactiile s-au facut aproape de valoarea contabila a actiunilor. Cred ca pretul este atractiv pentru cumparatori, dar probabil si pentru vanzatori, avand in vedere scaderile care au fost la inceputul anului", a declarat Ciorcila. El a precizat ca nu a vandut si nu a dorit sa comenteze tranzactiile.
Pana la inchiderea editiei nu aparusera pe Bursa raportari privind tranzactiile realizate ieri prin care s-au transferat circa 2,5% din actiunile bancii pentru 42,8 mil. lei (peste 10 mil. euro).
Slabeste nucleul dur de la TLV
In urma cu doua saptamani, Claudiu Silaghi, unul dintre membrii Consiliului de Administratie si totodata fondator al Bancii Transilvania, a raportat vanzarea unui pachet de 1,2% din actiuni pentru circa 5 mil. euro. El detinea anterior 2,7% din capitalul bancii.
Aceasta este cea mai mare vanzare realizata de unul dintre actionarii fondatori ai Bancii Transilvania in ultimii ani, fiind totodata un prim semn ca uni