Oamenii de afaceri din România sunt cei mai pesimişti din lume în privinţa creşterii numărului de angajări în următoarele trei luni. Sursa: Adi Pîclișan
Concluzia reiese dintr-un studiu dat publicităţii ieri de com - pania Manpower. Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă reprezintă un studiu, realizat trimestrial, pe baza intervievării a peste 72.000 de angajatori din sectorul public şi privat din 35 de ţări.
Patronii români se gândesc la concedieri
În România, studiul a vizat 758 de companii, care şi-au exprimat intenţiile privind angajările pentru perioada octombrie-decembrie 2009. Potrivit studiului, previziunea netă de angajare din ţara noastră este cea mai redusă, comparativ cu celelalte 35 de ţări. Astfel, dacă în România previziunea netă este de -11%, în Spania şi Irlanda atinge -8%.
La polul opus se găseşte India, cu o previziune pozitivă de Â25%. În România, studiul relevă faptul că şase din zece angajatori români nu prevăd nicio modificare a forţei de muncă în cadrul companiilor lor până la sfârşitul anului. Mai mult, în şapte din cele opt regiuni vizate de studiu, angajatorii susţin că nu vor face nicio angajare. Din contră, patronii se gândesc chiar să mai renunţe la o parte dintre angajaţi.
Ardealul, cel mai optimist
Ardealul (regiunea Nord-Vest) este singurul loc din ţară unde oamenii de afaceri iau în calcul posibilitatea de a face angajări în perioada următoare. În schimb, pa tronii din Caraş-Severin (regiunea Sud-Vest) au cele mai pesimiste perspective din ţară privind angajările. „În climatul economic actual încă observăm că multe companii continuă să în gheţe activitatea de recrutare pentru viitorul apropiat. Astfel, mulţi angajatori folosesc forţa de muncă în regim temporar sau pe bază de contract pentru a acoperi cererile şi nevoile pe termen scurt. Aceştia îşi vor