Banii primăriilor se duc pe apa cascadelor şi fântânilor arteziene. Peste 22 de milioane de euro vor costa băncile şi coşurile de gunoi din sectorul 3, în timp ce investiţiile în „grădinărit“ din toate sectoarele depăşesc 180 de milioane de euro. Proiectele de investiţie ale primarilor din Bucureşti dau impresia că aceştia trăiesc în alt oraş. Ei investesc sute de milioane de euro în elemente de decor, în timp ce pe unele străzi din Capitală nu există reţea de canalizare, iar unii bucureşteni nu au nici apă curentă.
Primarul Sectorului 3 Liviu Negoiţă vrea să investească 4 milioane de euro în montarea a peste 20 de fântâni arteziene în sectorul său, pentru „educaţia estetică a cetăţenilor“ bucureşteni, obiectiv deja îndeplinit de Neculai Onţanu. El i-a „educat estetic” deja pe cetăţenii din sectorul 2 cu 24 de fântâni, dintre care una cântătoare, probabil pentru educaţia acustică, în timp ce Oprescu vrea să construiască cea mai mare arteziană din Europa în Parcul Herăstrău.
Fântâna ar ocupa o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi şi ar avea 11 grupuri de forme de apă cu înălţimi variabile, intre 7 si 60 de metri. Acest ambiţios proiect al primarului general ne-ar costa vreo 8 milioane de euro.
În plus, „pentru încurajarea mersului pe bicicletă şi alinierea la cerinţele Uniunii Europene“, s-a aprobat şi bugetul alocat pistelor pentru biciclişti. Multitudinea de biciclişti din Bucureşti se va bucura de piste, semafoare şi automate de dirijare a circulaţiei, precum şi de camere de detecţie şi detectoare montate în carosabil în valoare de 6,5 milioane de euro.
Arteziene şi coşuri de gunoi „nobile“ în sectorul 3
Revenind la sectorul 3, ambiţiile măreţe ale primarul Liviu Negoiţă nu pot fi împiedicate nici măcar de criză. Pe lângă banii de arteziene, el va cheltui aproximativ 22,3 milioane de euro pe bănci şi c