Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a depistat în urma unui control că mai mulţi salariaţi ai Complexului Energetic Turceni şi un angajat al Primăriei Mătăsari figurau în acte ca fiind în concediu de odihnă şi internaţi în Spitalul din Mătăsari, însă paturile Secţiei cronici II erau goale.
Unii medici din Gorj au intrat în atenţia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate pentru uşurinţa cu care acordă concedii medicale şi eliberează actele medicale. Un control efectuat recent la Spitalul din Motru, Secţia cronici II de la Mătăsari, a scos la iveală o situaţie greu de explicat de cadrele medicale şi, mai ales, de conducerea unităţii spitaliceşti. După ce au luat la puricat documentele unităţii, inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate Gorj au stabilit că în cadrul Secţiei cronici trebuie să fie internaţi 11 bolnavi. Când au mers în saloane, reprezentanţii CJAS Gorj au putut să numere pacienţii internaţi pe degetele de la o mână. Doar trei bolnavi din 11 au putut fi găsiţi la spital, restul aflându-se probabil „la plimbare“ sau cu treburi pe acasă, deşi în acte figurau ca suferind de boli grave şi aflaţi pe patul spitalului. Potrivit conducerii CJAS Gorj, şapte dintre cei opt pacienţi lipsă sunt angajaţi ai Complexului Energetic Turceni, iar unul este salariat la Primăria Mătăsari.
Îşi vor banii înapoi
Daniel Titu Bondoc, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, a declarat că instituţia pe care o conduce a transmis adrese Complexului Energetic Turceni şi Primăriei Mătăsari, în care le comunică situaţia salariaţilor şi faptul că nu va deconta serviciile medicale pentru aceştia.
„Cei de la Complexul Energetic Turceni şi conducerea Primăriei Mătăsari trebuie să îi treacă absenţi pe cei care s-au aflat în concediu de odihnă. Bugetul agenţilor economici este prejudiciat. Valoarea serviciilor medicale pentr