Unele telefoane mobile emit radiaţii nocive pentru sănătate mai mult decât altele. Specialiştii americani de la Environmental Working Group au analizat mai multe tipuri de terminale pentru a descoperi care sunt cele mai periculoase aparate şi care ţin cel mai mult la sănătatea utilizatorului. Subiectul radiatiilor nocive emise de telefoanele mobile este unul vechi şi controversat, întrucât oamenii de ştiinţă nu au putut aduce până astăzi dovezi clare privind creşterea risculu
Unele telefoane mobile emit radiaţii nocive pentru sănătate mai mult decât altele. Specialiştii americani de la Environmental Working Group au analizat mai multe tipuri de terminale pentru a descoperi care sunt cele mai periculoase aparate şi care ţin cel mai mult la sănătatea utilizatorului.
Subiectul radiatiilor nocive emise de telefoanele mobile este unul vechi şi controversat, întrucât oamenii de ştiinţă nu au putut aduce până astăzi dovezi clare privind creşterea riscului de a te îmbolnăvi de cancer de la telefonul mobil.
Mai mult, American Cancer Society şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au „decretat” că „telefoanele mobile nu reprezintă un factor de risc pentru sănătatea publică”. Lupta dintre producători şi mai multe organizaţii independente nu s-a încheiat încă, deşi numeroase studii recente susţin că pacienţii cu tumori canceroase la nivelul capului sunt utilizatori de telefoane mobile. Producătorii nu sunt obligaţi să anunţe nivelul de radiaţii emise de aparate, astfel că informaţiile sunt culese din studii independente.
Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) obligă toţi producătorii de telefoane mobile să menţină nivelul radiaţiilor la un maximum de 1,6W/kg, nivel considerat limita pentru a nu pune în pericol sănătatea utilizatorilor.
Top 10 telefoane cu cel mai mare nivel de radiaţii emise (W/kg)
Motorola Moto VU 204 (1.55)
T-Mobile MyT