Greva suspendată astăzi ar putea fi reluată dacă sistemul nu va fi finanţat. Angajaţii de la Ambulanţă se tem că nu-şi vor mai primi salariile şi nu-şi vor mai putea desfăşura activitatea de luna viitoare. Angajaţii de la Ambulanţă aşteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă din octombrie îşi vor mai primi salariile. Lucrurile s-ar putea rezolva doar printr-o rectificare bugetară. Conducerea Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa spune că nu sunt bani pentru ultimul trimestru al anului.
“Nu mai avem bani. Pe octombrie, noiembrie şi decembrie suntem descoperiţi. Ne facem griji, nu ştim dacă putem termina anul. Este o problemă naţională”, a declarat Silviu Gotea, directorul Serviciului de Ambulanţă.
La serviciul dâmboviţean, lucrează 246 de angajaţi şi sunt 65 de ambulanţe. Aceasta este schema minimă pentru funcţionarea sistemului, susţine conducerea.
“Nu se pune problema restructurării. Mergem pe o schemă minimă de personal. Suntem singurul serviciu de ambulanţă din judeţ. Dacă nu rezolvăm noi urgenţele, atunci cine?”, se întreabă Silviu Gotea.
Sindicaliştii de la Ambulanţă spun că au suspendat pentru moment greva anunţată, dar vor relua protestele dacă sistemul nu va fi finanţat cum se cuvine.
“Astăzi, nu mai facem grevă, dar dacă nu se rezolvă problemele, vom relua protestele”, a precizat liderul de sindicat Gheorghe Mihalache.
S-au descurcat cu veniturile proprii
Până acum, urgenţele au putut fi rezolvate în totalitate, iar ambulanţele au ajuns la fiecare solicitare graţie veniturilor proprii cu care au început anul. Este vorba de 1.200.000 de lei, bani proveniţi din asistenţa medicală oferită la diferite manifestări de la cele sportive până la evenimentele culturale, transportul persoanelor care solicită ambulanţa pentru a merge la anumite spitale din ţară.