De 3 ani se luptă pe toate căile pentru a impune o idee: Bucureştiul - spaţiul bucureştenilor. Ideea de spaţiu public în care oraşul aparţine cetăţenilor şi nu invers. TUB - Transcentral Urban Bucureşti - este o idee, un traseu alternativ pentru centrul oraşului, separat de sistemul carosabil şi care foloseşte infrastructura existentă
S-au terminat concediile şi bucureştenii se întorc în oraşul în care trebuie să supravieţuiască. Doru Frolu şi Mario Kuibus, doi arhitecţi extrem de activi, se luptă pentru o altă imagine a Capitalei. Ei şi-au propus să scoată la lumină locurile frumoase din Bucureşti şi să le pună în valoare. "Eşti un pic stresat că nu poţi să vezi ceea ce este frumos în Bucureşti şi, pe de altă parte, să stai să te relaxezi într-o zonă unde este acel ceva", spun ei.
Sunt entuziaşti ca nişte puşti şi, deşi au trecut de vârsta amăgirilor, nu contenesc să viseze un Bucureşti funcţional, prietenos, un oraş care să aparţină cetăţenilor şi nu care să-i domine. Ideea unui spaţiu care să reorganizeze străzile şi să recâştige spaţiile publice o au de pe băncile facultăţii de arhitectură, dar a prins formă la "Anuala de arhitectură" din 2007, atunci când au lansat proiectul TUB - Transcentral Urban Bucureşti.
Conceptul lor este simplu. Au identificat părţile atractive din centrul Capitalei şi au propus unirea lor printr-un traseu pietonal şi de biciclişti, un traseu care să nu perturbe traficul auto şi care să se bazeze pe infrastructura existentă. "Dacă ne uităm acum pe stradă, nu ai senzaţia că este o stradă care-ţi aparţine ţie, ci ai senzaţia că este un spaţiu în care se duce o luptă - cine să ocupe acel spaţiu?", spune Doru Frolu - arhitect, coordonator Transcentral Urban Bucureşti.
Camerele urbane
Punctele de interes din zona centrală a oraşului au fost numite "camere urbane". TUB-ul este centrul Bucureştiului regândit