Manifestarea, ajunsă la cea de-a opta ediţie, se va încheia duminică La început de septembrie, severinenii au ocazia de a testa mâncăruri din toate colţurile ţării şi de a încerca numeroase sortimente de vin. Hotel Continental organizează Săptămâna Românească, eveniment aflat la a opta ediţie.
În fiecare zi, între orele 12 - 23, până duminică, 13 septembrie, doritorii sunt aşteptaţi în sala de festivităţi a hotelului, pentru a participa la spectaculoasa sărbătoare culinară.
Tradiţii româneşti
Organizatorii au pregătit un adevărat festin gastronomic. Se vor servi preparate specifice fiecărei zone a ţării, iar zilnic vor avea loc degustări de vinuri şi concursuri-surpriză.
„Ajungând la cea de-a opta ediţie, acest eveniment a devenit unul de tradiţie. De altfel, scopul său este acela de a menţine în atenţia oamenilor, tradiţiile româneşti şi de a le sublinia valoarea incontestabilă“, ne-a spus Gabriel Moraru, manager general Continental Hotels. Printre preparatele care vor încânta asistenţa se numără salata dobrogeană cu peşte afumat, ciorba de perişoare, muşchiuleţul rulat ca în Bănie, tocană bănăţeană cu carne de porc sau saramură dobrogeană cu mămăliguţă.
La desert puteţi servi găluşte cu prune, specifice zonei Maramureş, sau mere încălţate, specifice Dobrogei. La vinuri, stilul şi eleganţa sunt la ele acasă. Aveţi de ales dintr-o gamă largă de arome, de la Tămâioasa Românească, la Feteasca albă, Pinot Noir, Sauvignon Blanc sau Merlot.
Alb sau roşu, sec sau deidulce, vinul este la mare preţ la Săptămâna Românească. Toate aceste bunătăţi se vor servi într-un decor formidabil, amenajat într-o atmosferă tradiţională. Chelneriţele îi vor servi pe oaspeţi, îmbrăcate în port popular specific zonei.